Chevrolet Nova Forum banner

Światła sygnalizacyjne

186 views 3 replies 3 participants last post by  racer86y  
#1 ·
1968 Chevy Nova, światła kierunkowskazów działają, ale lewy wskaźnik kierunkowskazu na desce rozdzielczej świeci stale po włączeniu świateł, a prawy wskaźnik na desce rozdzielczej w ogóle nie działa (myślę, że to tylko problem z żarówką na desce rozdzielczej po prawej stronie). Czy ktoś miał kiedyś taki problem? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!

#3 ·
Pamiętam, że lata temu miałem podobny problem. O ile dobrze pamiętam, jedno z lampek kierunkowskazów się przepaliło, więc je wymieniłem i problem został rozwiązany. Warto najpierw sprawdzić żarówki. Powodzenia
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wszystkie światła zewnętrzne działają prawidłowo. Lewe kontrolne światło kierunkowskazu świeci się na stałe po włączeniu przełącznika świateł. Właśnie się dowiedziałem, że zapala się również po włączeniu przełącznika wycieraczek. Prawe kontrolne światło kierunkowskazu w ogóle nie działa, chociaż samo światło kierunkowskazu działa. Kiedy lewe świeci się w ten sposób, miga po włączeniu kierunkowskazu, ale gdy gaśnie, kontrolka zapala się ponownie na stałe. Prawdopodobnie nie tłumaczę tego tak jasno, jakbym mógł, ale mam nadzieję, że ktoś pomoże. Myślę, że może to być problem z uziemieniem.